Назад

Алтернативни способи за бизнес финансиране





Българската търговско-промишлена палата,  съвместно с компания “Men Investment Group One Co.Ltd” проведоха работна среща на тема „Алтернативни  способи за  бизнес финансиране”. 
Събитието бе официално открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов. Той подчерта, че банковата система в страната е доста консервативна и затова се налага да се търсят алтернативи за финансиране на МСП. Предприемаческата активност в период на криза се задържа и трябва да се търсят способи за стимулиране на бизнеса, допълни Цветан Симеонов.
 
Петрос Пилоридис, изпълнителен директор на „Men Investment Group One Co.Ltd” представи темите, които бяха разгледани от лекторите, а именно: процедурите, обхвата, структурата, формите на финансиране на бизнеса, посредством алтернативните способи за финансиране и тяхното практическо приложение за идентифициране на най- подходящите решения.
 
Дейвид Синклер, изпълнителен директор на AXIOM CAPITAL Co.UK, представи дейността на компанията, особеностите на Лондонската фондова борса, както и GXG пазарите, предимствата за търгуване на този тип пазари, както и основните стъпки и разходи по процедурата.
 
Юлиан Ален Mотамеди – NEUMAR, WALTER & Haslinger, адвокат специализиран в корпоративни сделки и работа с Виенската фондова борса, представи своя опит и запозна участниците с 3те типа пазари на фондовата борса във Виена и техните сегменти.
 
Участие взеха над 15 фирми. Те имаха възможността да зададат своите въпроси и да обсъдят бъдещи възможни проекти с професионалистите в областта на алтернативното финансиране. 
 

08.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад