Назад

Японска икономическа седмица в БългарияВ БТПП днес се състоя среща на Клубния съвет на Българо-японския икономически съвет при БТПП. Това даде началото на японската икономическа седмица в България (4 до 8 ноември). От японска страна в срещата взе участие гл. секретар на Японо-българския икономически комитет Фуминори Сасаки.
 
Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев, който е и зам.-председател на Съвета, представи пред членовете на Съвета предвидените събития в рамките на японската икономическа седмица. Част от събитията са връчването на японската награда за качество „Босей“, както и честване на 20-годишнината на Японската асоциация за международно сътрудничество (JICA). Българо-японският икономически съвет избра, съгласно действащия си устав, министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за негов почетен председател.
 
По-късно днес в Кемпински Хотел Зографски зам.-министърът на икономиката и енергетика Красин Димитров и председателят на БТПП Цветан Симеонов връчиха японската награда за качество „Босей“ и грамота на веригата ресторанти “Happy Bar & Grill” за бранда “Happy Sushi” за постижения при въвеждането на добри практики от японското управление на качеството и популяризиране на японската кухня в България. Специално участие в награждаването взе посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми. Наградата “Босей“ се връчва за четвърти пореден път.
 
*Наградата „БОСЕЙ” е учредена през 2008 г. от Института за следдипломна квалификация при УНСС-София, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на специализиралите българи в Япония, JICA и AOTS (the Association for Overseas Technical Scholarship). Името на наградата идва от логото на Токайския университет и означава стремеж към звездите, или стремеж към съвършеното качество.
Наградата се връчва за постижения при въвеждането на добри практики от японския мениджмънт и високо качество при изпълнението на концепцията за тотално управление на качеството в България. 
 
 
Презентация на японския ресторант “Happy Sushi”, може да видите ТУК
 

04.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад