Назад

Китай се интересува от хидро проекти в България





 

Представители на китайската компания Sinohydro Group посетиха БТПП на 22 юни 2012 г. и се срещнаха с председателя на БТПП, както и със свои колеги от областта на хидроенергетиката от България.

Лв Лиушан, главен мениджър на компанията представи накратко нейната дейност. Създадена през 1950 г. Sinohydro Group е най-голямата организация, занимаваща се с хидро проекти в Китай. Има 4 направления в своята дейност – проектиране и изграждане на водноелектрически обекти, инсталиране на водноелектрически централи, строеж на инфраструктура, инвестиции в областта на хидроенергетиката. В момента компанията работи по 400 проекта в 60 страни на стойност около 30 млрд. щ.д.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи условията за бизнес в нашата страна и предложи подкрепа на Sinohydro при намиране на партньори и проекти в България. Компанията се стреми да започне бизнес в Европа, като към момента има известен опит в Сърбия и Полша. 

В срещата участваха още Евгени Станчев, директор бизнес развитие на Ваптех ООД и Димитър Попов, изпълнителен директор на Свеко Енергопроект. Двете организации представиха сектора в България, планувани проекти и предложиха своята експертна помощ на китайските партньори.

22.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад