Назад

БТПП участва в международна конференция за Европейския музей







 
Председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов и г-н Йосиф Аврамов, член на УС на БТПП, Консултантски център по европейски програми – Люлин, взеха участие в провежданото издание на проекта „Обединена Европа и нейното културно наследство” – ЕВРОПЕЙСКИЯТ МУЗЕЙ. 
В голямата зала на Националния археологически институт и музей при БАН, под патронажа и със съдействието на Н.Пр. Юдит Ланг, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в София, със съдействието на Н.Пр. Лешек Хенсел, извънреден и пълномощен посланик на Република Полша в София, с подкрепата на д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община и г-жа Виолета Станичич, Ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България се проведе четвъртото издание на проекта. 


“Eдинство в многообразието” или както гласи символичното възприемане на мисията на Обединена Европа  “Единни в многообразието” – текстът, вписан по-късно и в Конституцията на  ЕС – най-изчерпателно илюстрира значението и ролята на европейското културното наследство за бъдещето на Общия европейски дом.  Инициативата включва  организиране на дискусии, презентации, изложби и други форми на публичното представяне на образци на културното наследство от цяла Европа.

По темата Музеят, културата и бизнеса във финансовата рамка за периода   2014-2020 говори  член на УС на БТПП Йосиф Аврамов от Консултантски център по европейски програми - Люлин.
Представяне на лекцията от Т У К 

Конференцията е съфинансирана от Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата - 2019г 

18.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад