Назад

БТПП представи икономическия потенциал на страната пред 200 компании в Париж









 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в среща – презентация на България като привлекателно място за инвестиции и бизнес, която се проведе в българското посолство в Париж.

Събитието бе организирано от Посланик Марин Райков и Търговската служба към посолството на България във френската столица. Цветан Симеонов направи представяне на икономическия потенциал на нашата страна и възможностите за двустранен бизнес. 

Представители на повече от 200 френски компании и неправителствени организации бяха запознати с неизползваните все още възможности за сътрудничество на бизнеса от двете страни. За основните параметри на българската икономическа среда говори посланик Марин Райков. 


Председателят на БТПП разясни специфични въпроси като нулевите ставки при инвестиции в райони с висока безработица и наблегна на незползваните възможности на туризма. Подкрепена беше инициативата на ЮБиФранс да се организира среща на фрески фирми с партньори от цяла Югоизточна Европа именно в София, което е комплимент към България. В периода 4 – 6 юли 2012 г. в София ще се проведе форум "Франция среща Югоизточна Европа". БТПП съдейства инициативата организирана от Юбифранс -икономическата мисия към Посолството на Франция в България. Към момента над 150 компании са заявили желание за участие.

В Париж председателят на БТПП проведе и срещи с ръководството на Парижката търговска палата, която приема намеренията и предкрепя стъпките за разширяване на сътрудничеството. Разширяване на обучителната дейност на БТПП бяха набелязани в разговор с местно бизнес-училище по мениджмънт. Редица френски фирми проявават интерес за завръщане отново на българския пазар.

 
Акцията на българското посолство и на Търговска служба към него за представяне на България, бе подкрепена и от Търговско-промишлената палата на гр. Ремс - областта Шампан-Арден. Това е част от дейноста на френските палати за подкрепа на млади предприемачи. 

21.06.2012 г.

Видео:

Назад