Назад

Среща с ръководителя на Европейската инвестиционна банка в България



Управителят на офиса на Групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в България Андреас Бейкос посети БТПП и проведе среща с председателя Цветан Симеонов. Целта на разговора бе да се обсъдят възможностите за сътрудничество между ЕИБ и БТПП.

Андреас Бейкос представи дейността на банката. Той акцентира върху трите насоки, в които ЕИБ предоставя услуги – кредитиране, смесено финансиране и консултантски услуги. По думите му, когато се отнася до малките и средни предприятия, ЕИБ, чрез Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ), предоставя финансиране на малки и средни предприятия чрез рисков капитал и инструменти за рисково финансиране. 

Андреас Бейкос информира председателя и за няколко важни проекта, които банковата институция финансира в България – третата линия на метрото в София, магистрала Струма, интерконекторната газова връзка с Гърция и др. Около 90% от финансирането на банката е насочено към страни членки на ЕС, а останалите 10% в различни региони – Западните Балкани, Африка, Азия. Повече информация ТУК.

Цветан Симеонов представи дейността на БТПП, като се спря по-детайлно на Арбитражния съд, както и на Съвета по инвестиции и Съвета по иновации. Той обърна внимание и на факта, че за БТПП е много важна дейността на банката, насочена към финансиране на бизнес проекти, което води до подобрение на бизнес средата в България. В края на срещата бяха обсъдени възможни съвместни инициативи с цел запознаване на бизнеса с услугите на банката.

 


05.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад