Назад

Ще бъде създадена българо-мароканска смесена търговско-промишлена палата



Представителите на бизнеса придружаваха министър-председателя Бойко Борисов  по време на официалното му посещение в Кралство Мароко, в периода 29-30 ноември. Те участваха  в българо-мароканския бизнес форум в Казабланка  и проведоха поредица от ползотворни срещи с местни партньори.

Аспарух Карастоянов, член на Управителния съвет на БТПП и участник в посещението, информира, че интересът от страна на мароканския бизнес към партньорство с България е изключително голям. Осъществени са разговори с ръководството и членове на Федерацията на мароканските предприятия, Асоциацията на мароканските износители, търговски палати и държавни организации. Обсъждано е създаване на смесена българо-мароканска бизнес организация на ниво търговско-промишлени палати. Тя ще включва браншови организации, смесени палати и отделни представители на бизнеса.

Възможностите за внос на машини и съоръжения, произведени в България и ЕС, за реализация на пазара на Северна, Централна и Западна Африка, също са разисквани от българските фирми, включени в делегацията.


03.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад