Назад

Обсъдиха се възможностите за сътрудничество на български и японски фирми



В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща между Георги Стоев, заместник-председател на БТПП и заместник-председател на Българо-японския икономически съвет, и Исай Пешев, представител на Евразийски клуб България и управител на фирма "D&V"Ltd - българска фирма с интереси в Япония. Повод за провеждането на срещата бе да се обсъдят възможностите за сътрудничество между български и японски фирми в сферата на хранително-вкусовата промишленост и фармацията.

Пешев представи идеята за изграждането на база за производство на японските гъби шийтаке в България със съвременно оборудване и прилагане на най-нови технологии. Той сподели, че интерес за фирмата представлява българския и японския пазар.

Заместник-председателят на Българо-японския икономически съвет предостави информация за особеностите на японския пазар, запозна представителя на Евразийския клуб с актуална информация за законодателството при вноса на хранителни добавки в Япония. Той информира и за някои от международните изложения за хранително-вкусова промишленост в Осака и Токио.

Георги Стоев потвърди готовността на Българо-японския икономически съвет да оказва съдействие на всички фирми чрез предоставяне на информация за форуми и срещи за намирането на партньори, за организирани изложения и делегации.

 


23.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад