Назад

БТПП подкрепя идеята за изграждане на бъдеща представителна концертна зала на София и се надява повече български предприемачи да се включат

Представен беше и един от последните проекти на Фондация "Болгария"


Александър Димитров – председател на Фондация "Богария", по време на среща с Цветан Симеонов – председател на УС на БТПП, представи поставените цели на Фондацията, насочени към търсене на пътища за обединяване на усилията на нацията за съхраняване на духовността и хилядолетното културно наследство на българите, оставено от нашите предци.

Представен беше и един от последните проекти на организацията за изграждане на нова концертна зала в центъра на София, която да бъде модерна и знакова сграда за всички българи и чужди туристи, както и повод за гордост и самочувствие за 50-български концерт-майстори, гастролирарщи по света, и всички останали музиканти и интелектуалци, родолюбиви българи.

За изграждането на храма на музиката е необходимо обединяване на българския дух и енергия, което да бъде повод за гордост и национална морална подкрепа за бъдещите поколения.

Повече за проекта, идеи за локация и как са се строили филхармониите по света, може да разгледате тук.

БТПП подкрепя идеята за изграждане на бъдеща представителна концертна зала на София и се надява повече български предприемачи да се включат и допринесат за обществената кауза, която да стане повод за гордост не само като архитектура, но и за обединена нация.

Председателят на БТПП запозна госта с нициативата на Палатата, която също е съпричастна към възраждането на българският дух и ценности. Във финална фаза е, и възстановена къщата на един достоен българин Иван Грозев – сподвижник на Апостола, индустриалец, кмет на София и първи председател на Софийската търговско-индустриална камара. Повече за проекта на БТПП тук.

 


15.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад