Назад

Икономическите отношения между Ирак и България в момента са благоприятни и в полза на българския бизнес

Димитър Угринов информира БТПП за резултатите от своята работа по време на 4- годишния си престой в гр. Ербил, като ръководител на СТИВ


Димитър Угринов, до сега ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Ербил, Ирак посети БТПП и се срещна с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов по повод края на мандата си. Угринов информира за резултатите от своята работа по време на 4- годишния си престой в гр. Ербил.  

Според него икономическите отношения между Ирак и България в момента са благоприятни и в полза на българския бизнес, за това потенциалът на двустранната търговия и инвестиции трябва да се използва. Той представи и получени отличия от министър-председателя на Иракски Кюрдистан, председателя на ТПП на Иракски Кюрдистан и от правителството на региона за приноса му за развитие на двустранните икономически отношения.

В срещата взе участие и Васил Василев, който ще продължи работата на Димитър Угринов зад граница. Цветан Симеонов припомни потенциала на Българската търговско-промишлена палата и пое ангажимент да съдейства за установяване и задълбочаване на икономическите връзки между фирми от България и Ирак.

БТПП ще информира допълнително за контактните данни на Васил Василев и заинтересованите към региона фирми ще могат да се обърнат директно към СТИВ Ербил.

 


16.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад