Назад

Стъпки за навлизане на румънския пазар на потребителски стоки



Българо-румънска търговско-промишлена палата организира дискусионен форум на тема „СТЪПКИ ЗА НАВЛИЗАНЕ НА РУМЪНСКИЯ ПАЗАР НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ

Предстоящият форум е втората подобна инициатива, която се провежда с цел да се подкрепят българските компании производители на потребителски стоки в техните усилия да навлязат или разширят продажбите си на съседния румънски пазар.

Това събитие се организира като продължение на работната среща дискусия, която се проведе през месец май миналата година в град Русе, където над 30 български производители на храни и напитки споделиха своя опит (успешен или неуспешен) при работа с търговските вериги в северната ни съседка. 

Възможностите, които румънският пазар предоставя за българските храни, напитки, козметика и др. не се нуждае от коментар. Същевременно той остава все така трудно достъпен за нашите стоки, независимо че е в близост и че е част от общия европейски пазар.
   • Какви са причините много български компании да реализират успешни продажби в Германия, Австрия, Великобритания, а не успяват в Румъния?
   • Какви са най-честите грешки? Защо въпреки сериозните инвестиции, много фирми се провалят?
   • Модерна търговия или традиционна търговия? Какъв все пак е потенциалът на пазара за различните групи стоки?
   • Как се прави успешен бизнес в Румъния? Какви са практическите стъпки? Как са успели други български компании?
   • Как стигаме до търговските вериги, как да намерим добър дистрибутор, какви са очакванията към българските стоки?

Отговор на тези и други въпроси ще се търсят по време на форума заедно с румънските партньори на Българо-румънска търговско-промишлена палата:
   • Г-н Мариус Калуян – управител на фирма Vektor Marktforschung SRL – най-динамичната румънска компания, която разполага с пълна картина на румънския пазар на бързооборотни стоки, благодарение на систематичните проучвания и анализи на търговските обекти в цялата страна.
   • Г-н Дан Робу – бивш търговски директор в две водещи български компании, успешно наложили се на румънския пазар. Към момента съдружник в българо-румънска търговска компания, чиито продажби през румънските търговски вериги се утрояват само за една година
   • както и с представители на вече успешно работещи български компании в Румъния и всички участници в срещата, които желаят да споделят своя опит и поставят теми за дискусия.

Такса участие: 160 лв.
За фирми-членове на Българо-румънска палата – 20% отстъпка.
За втори и трети представител от фирма – 10% отстъпка.

Работен език – английски!

Очакваме ви!

За информация и потвърждение на участие:
ел. поща: events@brcci.eu
тел.: 082/507 606;
моб.: 0879 517 027
Лице за контакт: Искрена Великова


13.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад