Назад

България представи възможностите за партньорство в инфраструктурата и индустриалните зони на форум в Суджоу, Китай

Представители на БТПП взеха участие в провелия се в китайския град Суджоу Пети икономически и търговски форум на Китай  и страните от Централна и Източна Европа. Форумът съпътства срещата на правителствените лидери на Инициативата 16+1, в която участва министър-председателят Бойко Борисов.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров присъства на дискусията в рамките на панела "Един пояс, един път", организиран от Китайската индустриална и търговска банка, с основен фокус инфраструктурните проекти. България подкрепя инициативата "Един пояс, един път" и иска да заеме своето достойно място в нея като страна с потенциал за транспортен и логистичен хъб, възползвайки се от своето стратегическо разположение между Европа и Азия. Ние ще търсим синергия между тази инициатива, „16 плюс 1“ и платформата за свързаност между Европа и Китай. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

Стойчо Стойчев - председател на Ямболската търговско-промишлена палата, взе участие в панела "Индустриални паркове". В рамките на този панел изказване направи и българският министър на икономиката Божидар Лукарски. Конкретно министър Лукарски представи Икономическа зона Божурище, „София Тех Парк“,  Евро-китайската икономическа зона Тракия - публично-частна инициатива, включваща девет общини, шест индустриални зони и три клъстера в региона на Пловдив в Централна България.


25.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад