Назад

Икономически форум „Chambers moving forward!” в Люксембург



В Люксембург бе официално открит икономическия форум „Chambers moving forward!”, организран от Асоциацията на Европейските палати (ЕВРОПАЛАТИ), съвместно с Търговско-промишлената палата на Люксембург. БТПП бе представена от зам.-председателя на палатата Георги Стоев.
 
Събитието бе официално открито от председателят на ТПП Люксембург, в присъстието на наследникът на Люксембургския престол принц Гийом. Приветствие към участниците отправиха председателят на Европалати Рихард Вебер, Пиер Граменя, министър на финансите на Люксембург и Джереми Рифкин, председател на Фондацията за икономически тенденции.
 
Форумът представи широк кръг от теми – от иновативни дейности и услуги; реформиране на палатския бизнес модел до новите умения за управление. 
 
Зам.–председателят на БТПП се включи в следобедната сесия на форума като докладчик по темата за иновативни дейности и услуги като представи постиженията на Палатата в областта на търговския регистър и напълно дигитализираната система на Арбитражния съд.
 
В рамките на втория ден от форума ще се проведат две интерактивни сесии – „Лаборатория за интернационализация на малки и средни предприятия“ и „Начини за финансиране на малки и средни предприятия“.
 
Икономическият форум се организра на всеки две години и е предназначен за търговско-промишлени палати, създавайки възможност за осъществяване на срещи с представители на национални, регионални и местни ТПП, членове на бизнес общността и европейски политици. 
 
Георги Стоев се срещна с г-жа Чанг Юн, представителка на Съвета за развитие на международната търговия в Китай и г-н Мариос Цакис, ген. Секретар на ТПП Кипър.
 

15.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад