Назад

Тържествена сесия в Бургас по повод 120 години търговско-промишлени палати в България и 110-годишния юбилей на Бургаската палата

На тържествена сесия в Бургас бе отбелязана 120 годишнината от учредяването на търговско-промишлените палати в България и 110-годишния юбилей на Бургаската търговско-промишлена палата. Сред официалните гости на събитието бяха корейският посланик у нас Шин Менг-хо,  председателят на БТПП Цветан Симеонов, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков. Сред присъстващите бяха още кметове на общини, консули на чужди държави, базирани в Бургас, ректорите на бургаските университети, представители на синдикатите и мениджъри на фирми от региона. 
 
В приветствието си към аудиторията председателят на БТПП Цветан Симеонов изтъкна важната роля на търговските палати за развитието на предприемачеството в България и признанието, което палатите получават в международен план. Той обърна внимание, че БТПП със системата от 28 регионални палати е доказала своята активна роля и полезност в социалния диалог на областно ниво. Председателят на БТПП отбеляза още, че за добрата си работа в защита интересите на бизнеса Бургаската търговско-промишлена палата е отличавана многократно с високи награди. 
 
В изказването си към деловите среди Цветан Симеонов подчерта, че споразумението за свободна търговия между ЕС и Южна Корея вече е в действие и това е поводът да присъства посланикът на Република Корея. 
 
Доклад за дейността на бургаската палата изнесе председателят й Цанко Иванов, като се спря на постиженията за насърчаване и защита на бизнеса в региона още от създаването й. 
 
По време на сесията бе представена информация за бургаската икономика и класации на фирми от областта, базирани на обективни критерии - данните от финансовите им отчети.
 
Цветан Симеонов връчи Алманах "120 години търговско-промишлени палати в България" на областния управител и на кмета на Бургас. На официалната церемония областният управител подари на председателя на Бургаската палата реплика на най-старото злато, открито в България, а кмета на Бургас връчи почетния знак на община Бургас. Освен тях Бургаската палата получи множество поздравителни адреси, отличия, подаръци и цветя. 
 

13.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад