Назад

Делегация от федерална провинция Саксония-Анхалт на посещение в БТПП

Днес в БТПП се проведоха двустранни срещи между германски и български фирми с цел намиране на нови бизнес партньори. Организатори на събитието са Българска търговско-промишлена палата, Магдебургската търговско-промишлена палата и Enterprise Europe Network – най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса.
 
При откриване на събитието председателят на Палатата Цветан Симеонов приветства участниците в делегацията и желанието им да открият нови възможности на българския  пазар. Приветствени думи отправиха също министърът на регионалното развитие и транспорта на германската федерална провинция Саксония-Анхалт Томас Вебел и заместник изпълнителният директор на Магдебургската търговско-промишлена палата  Зигфрид Цандер,.
 
Над 40 участници от българска страна имаха изключителната възможност да се срещнат с представители на фирми и клъстери от Саксония-Анхалт, Германия. Успешно бяха проведени над 60 двустранни срещи (b2b). Фирмите от Германия, част от делегацията, представиха следните икономически сектори: транспорт и логистика, управление на водите и отпадъците, здравеопазване, консултации и системи за управление в предприятията, хранително-вкусова промишленост, индустриално опаковане.
 
В рамките на официалното посещение на търговската делегация от Германия  у нас, немските компании присъстваха на откриването на Пловдивския технически  панаир и разгледаха експозициите.
 
Планира се още германските представители да посетят производствената база на Флорина България и да се запознаят отблизо с един добре функциониращ и постоянно развиващ се бизнес на територията на страната.
 
Достъп до профилите на германските фирми  ТУК

30.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад