Назад

Среща на работодателските организации с главния прокурор

Ръководителите на четирите национално представителни работодателски организации Васил Велев (АИКБ), Божидар Данев (БСК), Цветан Симеонов (БТПП) и Кирил Домусчиев (КРИБ) проведоха среща с главния прокурор Сотир Цацаров и внесоха три комплекта материали със сигнали за нередности в системата на енергетиката. 
 
Прокуратурата заведе подадените сигнали в деловодството и пое ангажимент да започне незабавно работа по тях. Главният прокурор Сотир Цацаров информира, че вече е създадена група от представители на различни ведомства, която работи по сигнали за нередности в енергетиката и на която ще бъдат предоставени материалите за работа. 
 
В разговора с главния прокурор бе постигната договореност работодателските организации да подпомогнат с експерти техническата част разследването на прокуратурата. Разяснени бяха различни елементи от сигналите, с оглед на по-точно изясняване на визираните в тях нарушения. Договорено беше в началото на м. ноември да се осъществи нова среща на ръководителите на четирите национално представителни работодателски организации, на която да бъдат информирани от прокуратурата за междинните резултати от работата.
 
Повече информация: ТУК
 

30.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад