Назад

Българо-португалски бизнес форум - на 16 юни 2015 година в София

По повод официалното посещение на президента на Португалия Анибал Каваку Силва в България, Българската търговско – промишлена палата, съвместно с Португалската агенция за търговия и инвестиции, Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП /ИАНМСП/ и Посолството на Португалия в България организират Българо-португалски бизнес форум, който ще се проведе на 16 юни 2015г. /вторник/ в София Хотел Балкан, зали Роял 1 и Роял 2 от 10.00 часа.
 
От португалска страна е проявен предварителен интерес за сътрудничество с български партньори в следните сфери на икономиката: 
Селско стопанство и хранително – вкусова промишленост
Строителство
Изграждане на тръбопроводи
Производство на пластмаси и продукти от пластмаса
Производство и търговия с вино, винен туризъм
Аксесоари и части за автомобили
 
Стокообменът между България и Португалия за 2014г. е в размер на 158.1 млн. евро като износът ни за Португалия включва предимно суровини и стоки с ниска степен на преработка - слънчогледови семена, семена от рапица, царевица, карбонати, текстил, медикаменти. От Португалия внасяме медни руди, благородни метали, жици и кабели, механични машини и апарати, изделия от корк, хартии и картони.
 
При интерес за участие във форума, моля, в срок до 12 юни (петък), изпратете попълнена регистрационна форма на и-мейл: irelations@bcci.bg или факс 987 32 09. За повече информация : Дирекция международно сътрудничество и организации БТПП тел. 02/8117 421, 8117 494.   
 
Регистрационна форма и програма: ТУК
 
Участници от Португалия: ТУК
 
 

10.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад