Назад

БТПП участва в 117-та асамблея и заседание на Борда на директорите на ЕВРОПАЛАТИ

117-та пленарна асамблея редовното заседание на Борда на директорите на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (ЕВРОПАЛАТИ) се провеждат в Юрмала,  Латвия. БТПП е представена от председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
Участниците бляха приветствани от министър-председателя на Република Латвия Лаймдота Страуюма, която  подчерта необходимостта от мерки за улесняване на бизнеса подобряване на бизнес средата.  Очертавайки перспективите тя насочи вниманието и към търговското споразумение между ЕС и САЩ.
 
След официалното откриване, разискванията се фокусираха върху постиженията и новостите в дейността на ЕВРОПАЛАТИ за периода 2014 - 2015 година. Специален доклад по този въпрос изнесе председателят на ЕВРОПАЛАТИ Рихард Вебер. Представени бяха и плановете за развитие на асоциацията за следващия период. 
 
Резултатите от извършено проучване на икономическата среда в страните членки на ЕС представиха главният секретар на ЕВРОПАЛАТИ Арналдо  Абруцини и Бен Бътерс, директор Европейски въпроси в асоциацията.
 
По време на форума бе обявено, че следващата среща на Съвета на председателите на ЕВРОПАЛАТИ ще се проведе на 24-юни 2015г. в София, по повод отбелязването на 120-годишнината на БТПП. Президентът на ЕВРОПАЛАТИ  Рихард Вебер ще участва в предстоящия форум в София като представи вижданията си за икономическия растеж В ЕС и ролята на палатите и бизнеса. 
 
В Юрмала бе обсъден и проект на дневен ред за предстоящия в Люксембург през октомври 2015 г. Икономически форум. 
 

05.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад