Назад

Корейският опит в иновациите, образованието и науката за България

Корейският опит в иновациите, образованието и науката събра на международен форум в гранд хотел София представители на държавните институции, столична община, бизнеса и академичните среди. Участие във форума взеха корейският посланик у нас н.пр. Шин Менг-хо, зам.-кметът на София Дончо Барбалов, зам.-министърът на образованието Костадин Костадинов, ректорът на ВУЗФ Григорий Вазов и др. БТПП бе представена от зам.-председателя на Палатата Георги Стоев. 
 
По думите на държавния глава, Росен Плевнелиев, който изпрати поздравителен адрес към участниците във форума, подобен тип инициативи са крачка напред към подобряването на диалога и обмена на добри практики в сферата на образованието и за откриването на нови и работещи формули в областта на иновациите.
 
Успехите на иновативната корейска икономика бяха представени през погледа на проф. Джу Хо Лий, бивш министър на образованието, науката и технологиите на Република Корея (2010-2012г.), д-р Сангхун Ан, старши икономист от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Крис Чунг, генерален мениджър на Samsung Electronics България и д-р Хонг-бум Ким от Корейски иновационен център в Брюксел.
 
Форумът „Корейският опит в иновациите, образованието и науката за България” бе организиран от Висшето училище по застраховане и финанси и посолството на Република Корея в България продължи с оживена дискусия.
 
Повече информация: ТУК
 

04.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад