Назад

БТПП и Посолството на Кралство Тайланд - съвместна работа за увеличаване на двустранния стокообменНовоназначеният търговски представител на Кралство Тайланд със седалище в Австрия и отговарящ за България Понпимон Петчаракул се срещна със зам.-председателя на БТПП Георги Стоев. В срещата участва и Виктор Папазов, почетен търговски съветник към Министерството на търговията на Тайланд. 
 
Георги Стоев направи преглед на услугите на БТПП и членството й в различните международни организации. Представена бе също така дейността на Съвет GS1 България и Арбитражния съд към БТПП. Дискутиран бе успешно проведения наскоро в Палатата семинар: „Тайланд – врата към Югоизточна Азия”, организиран съвместно с Европейската асоциация за бизнес и търговия /ЕАВС/ от Кралство Тайланд. 
 
Г-жа Петчаракул посочи, че трябва да се обърне внимание на нереализирания потенциал за сътрудничество между фирми от двете страни. Според търговския представител тайландските предприемачи не са добре информирани за възможностите на българския пазар и поради тази причина не предприемат стъпки за навлизане на българския пазар. 
 

09.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад