Назад

Отличие за публично бизнес партньорство получи БТПП

Отличие за публично бизнес партньорство получи БТПП от Ямболската ТПП.  Отличието е за активно партньорство в развитие на бизнес средата, за утвърждаване на иновативни подходи и етика в предприемачеството и бизнеса на регион Ямбол. То бе връчено на зам.-председателя на БТПП Георги Стоев по време на организирания от Ямболската палата  информационен ден по повод тържествения юбилей на Българска търговско промишлена палата и националната мрежа на търговските палати в България. 
 
Българската търговско-промишлена палата е организация, надживяла всички исторически преломи, възходи и падения през последните столетия. През 2015 тя чества своята 120 годишнина, а 28-те регионални търговско-промишлени палати/камари честват 25 годишнина обединени в мрежа. Годините на развитие на 28-те регионалните търговско-промишлени палати/камари в системата на БТТП в страната разкриват както богатото минало, така и са показател за жизнеспособността на институцията от нейното създаване до наши дни. Тържествения информационен ден на ЯТПП, съвпада и с празника на община Ямбол- „Свети Дух”.
 
В рамките на събитието, председателят на ЯТПП Стойчо Стойчев представи ролята на БТПП и ЯТПП в подкрепа на предприемачеството в  международен план и в икономиката на България. В условията на непрестанно променящата се икономическа обстановка, БТПП и ЯТПП с активната си работа в подкрепа и защита правата на бизнеса и чрез участието им в социалния диалог в управлението на страната са доказали във времето своята необходимост и полезност.
 
В присъствието на депутати, областния управител на Ямболска област, кметове на общини, ръководители на институции и бизнес партньори беше представена дейността на мрежата на търговските палати в България. Около 50 ключови партньори на Ямболската палата, от всички обществени сектори, получиха отличия за партньорство. 
 

02.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад