Назад

Среща с министър-председателя на СР Виетнам в рамките на бизнес форум

Българо-виетнамски бизнес форум с двустранни срещи се проведе в София, организиран съвместно от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Посолството на СР Виетнам в България. 
В него участва 80-членна бизнес делегация, представляваща 31 от най-големите виетнамски предприятия в рамките на официалната визита на Нгуен Тан Зунг, министър-председател на Социалистическа Република Виетнам. Съставът на делегацията включваше виетнамски представители от секторите на хранително-вкусовата промишленост, банковото дело, селското и горското стопанство, дървообработването и производството на мебели, инфраструктурата и строителството, енергетиката и възобновяемите енергийни източници, текстила и облеклото, електрониката и електротехниката, туризма, недвижимите имоти и др.
 
Преди началото на форума представители на четирите национално представителни работодателски организации имаха възможност да се срещнат с министър–председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг и да обсъдят потенциалните области на сътрудничество. БТПП бе представлявана от главния секретар Васил Тодоров.
 
Основният фокус на събитието беше насочен към насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските фирми. От българска страна над 100 представители от деловите среди взеха участие в двустранните срещи, организирани в рамките на Форума.
 

05.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад