Назад

Трета среща на правителствените ръководители на Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа



Проведе се Третата среща на правителствените ръководители на Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) във формат 16+1 в Белград, Сърбия. 6588 представители на държавната власт от 17 страни взеха участие в Срещата. В състава на българската делегация, водена от вицепремиера Румяна Бъчварова бяха и министрите на икономиката и на регионалното развитие и благоустройство. Българска търговско-промишлена палата (БТПП) бе представена на форума от председателя на Русенската Търговско-индустриална камара Валери Андреев и членове на Управителния съвет на Палатата. Проведени бяха срещи с търговско-промишлените палати на Сърбия и различини региони на Китай. Обсъдени бяха и възможностите за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай.
 
Срещата бе съпроводена и от Икономически форум, организиран от Търговско – промишлената палата на Сърбия. Събитието протече в отделни панели по следните основни теми: инфраструктура (енергетика, транспорт и инфраструктура), икономика (индустрия, ИКТ, селско стопанство), търговия и туризъм (търговия, логистика, туризъм). 321 представители на китайския бизнес, 308 сръбски предприемачи, 16 словенски фирми и 11 представители на бизнеса от България участваха в проведените срещи. Поради големия интерес срещите продължиха и на 17-ти декември в сградата на Сръбската палата. 
 

19.12.2014 г.

Видео:

Назад