Назад

Програма „Топъл обяд“ на БЧК за 10 години върна 10 000 деца в училище

10-годишнината на програма „Топъл обяд“ на БЧК  събра партньори и приятели, активно подкрепяли благотворителната инициатива през годините, и деца от Драгоман, които тази година получават безплатна храна в училище. Сред гостите на тържеството бе и председателят на БТПП Цветан Симеонов, който поздрави децата и им пожела хубава и щастлива Нова година. Той изрази и надежда, че предприемачите да бъдат по-щедри, защото децата заслужават.
 
През своето десетгодишно съществуване Програма „Топъл обяд“ на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК е предоставила над 700 000 безплатни обяда в училище за близо 10 000 деца от цялата страна. През 2014/2015 учебна година 1537 деца получават топла храна в 26 области на страната. 
 
През изминалата година над 12 000 деца не са имали възможност да бъдат сред приятелите си в класните стаи поради бедност. За някои от тях безплатният здравословен обяд в трапезариите на БЧК е единствената причина да се върнат в училище, далеч от опасностите на улицата. 
 
Гостите получиха за подарък „Учебна тетрадка“, изписана с благодарност от децата на Програмата. 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК е създадена през 2004 г. с цел да подпомага БЧК при набирането на средства за финансиране на различни благотворителни инициативи. Нейни учредители са едни от най-големите търговски компании в България. Мрежата обединява 22 компании от корпоративния сектор. С всеки от партньорите БЧК провежда съвместни социални кампании, а с набраните средства подпомага уязвими групи от българското общество.
 

13.12.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад