Назад

Посланикът на Турция у нас посети БТПП

Извънреден и пълномощен посланик на Република Турция в София Сюлейман Гьокче, придружаван от съветника в посолството Бирей Ялмаз посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
В хода на разговора бяха очертани стратегическите проекти в областта на инфраструктурата, изграждани в момента в Турция като пети мост в Истанбул с ниво за бърз влак, мост под Босфора, строеж на най-големият мост в морето (в залива на гр. Измир, който ще намали значително дистанцията между Истанбул – Бурса – Измир) и др. Очакванията са тези проекти да бъдат приключени в следващите две години. През 2017 г.  се очаква да бъде завършена първата фаза от изграждането на летище на запад от гр. Истанбул. Беше отчетено значението им за развитието на региона, в т.ч. и за България.
 
Цветан Симеонов отбеляза нуждата от допълнителна информация за възможностите за включване на българския бизнес в тези проекти.
По време на срещата бе обсъдено развитието на взаимната търговия. Констатирано бе, че е налице застой в ръста на обема на двустранната търговия и застой в инвестициите, което налага предприемане на бързи мерки и от двете страни.
 

03.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад