Назад

С помощта на БТПП фотоизложба "През границите" гостува на турския град Одрин



В Одринската търговско-промишлена палата днес ще бъде открита фотоизложба "През границите" на българските фотографи и преподаватели в Нов български университет (НБУ) - доц. Васил Гарнизов и проф. Людмил Христов.
 
С активното съдействие на Българската търговско-промишлена палата изложбата излиза извън пределите на България - в градовете Одрин и Истанбул, Турция. 
 
Инициативата е част от академичния проект на БТПП и „Арт Виза България“ - "Изкуството в действие" - модерно изкуство за модерни хора.
 
„През границите”  е не просто послание, а директен мост между поколения и култури, история и архитектура - уникална проекция на миналото върху настоящето и бъдещето.
 
Фотографският проект на НБУ проследява атрактивно и умело културното наследство и местно развитие по южната граница на България от последните години на демократичния преход. Реализира се по проект на Фонд “Научни изследвания” на МОН.
 
Изложбата стартира през юни в сградата на БТПП и при откриването й  присъстваха над 120 посетители - представители на академичната и научна общност,  на държавни и неправителствени институции, хора на изкуството. 
 
Сред поканените гости на изложбата е ректорът на одринския  университет - един от най-големите образователни центрове в южната ни съседка Турция.
Изложбата ще остане в Одрин до средата на месец септември. 
 
До края на годината фотоизложба "През границите" ще гостува и на съседна Гърция. 
 

27.08.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад