Назад

Семинар-конференция на тема "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление" през септемвриБългарската търговско-промишлена палата, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България организират семинар-конференция на тема "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление"който ще се проведе на 10 септември 2014 г. /сряда/ от 9:00 часа в хотел Хилтън София.
 
Семинарът има за цел провеждане на конструктивен диалог за необходимостта от приложение на оценката на въздействие на законодателството за постигане на икономическо развитие както и представяне на успешните западни практики в тази насока. Внедрена в законодателния процес на САЩ и ЕС, оценката на въздействието представлява ключова предпоставка за обществен просперитет, стабилна демокрация и устойчива бизнес среда. 
 
Ще бъдат представени гледните точки на политиците и бизнеса по отношение на ползите от оценката на въздействие на законодателството. 
 
Изказвания ще бъдат направени от страна на:
 
 - Н.Пр. Марси Б. Рийс - Посланик на САЩ в България,
 - Н.Пр. Джонатан Алън - Посланик на Великобритания в България,  
 - Алекс Хънт - Офис за управление и бюджет към Изпълнителното бюро на Президента на САЩ, 
 - Лоренцо Алио - Стратегически съветник по законодателни реформи и мениджмънт,
 - Вера Асенова - Съветник по европейски и икономически въпроси към Посолството на Великобритания в България.
 
Очаква се участието на проф. Георги Близнашки – служебен министър-председател на Република България и представители на най-големите български политически партии.
 
Участието в семинара е безплатно след извършване на предварителна регистрация на on-line адрес: http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=351 
 
Краен срок за регистрация 7 септември 2014 г.
 
За повече информация:
Дирекция международно сътрудничество и международни организации, БТПП;
Tел.: 02/ 8117 421; 8117 489;
e-mail: irelations@bcci.bg
 

15.08.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад