Назад

Новият търговски съветник в турското посолство посети БТПП

Досегашният търговски съветник в посолството на Турция у нас  Зафер Сойлу представи на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов новоназначения търговски съветник в посолството Емран Сазак. 
 
Цветан Симеонов изрази задоволство от съвместната работа с Зафер Сойлу, който работи в България почти 5 години. От своя страна заминаващият си търговски съветник благодари за успешното сътрудничество с ръководството и екипа на Българската търговско-промишлена палата. 
 
Емран Сазак бе запознат с отношенията на между БТПП и турските партньори от Съюза на турските търговско-промишлени и морски палати и стоковите борси – ТОВВ. Сътрудничеството се осъществява не само на двустранна основа, а и на регионална – в рамките на Асоциацията на Балканските палати /АВС/, Бизнес съвета на  Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и системата ЕВРОПАЛАТИ, отбеляза Цветан Симеонов. Той представи пред новия търговски съветник мобилните приложения на БТПП и разясни полезността на различните бази данни, с които разполага Палатата. 
 
В хода на разговора отново бе припомнена препоръката за използване на арбитража като средство за решаване на спорове чрез включване на съответни арбитражни клаузи в договорите. В много случаи самото наличие на арбитражна клауза в договора действа превантивно спрямо партньорите, които под натиска на икономическите условия са изправени пред алтернативата да нарушат един или друг договор.
 
От двете страни бе изразена увереност, че ще продължи двустранното сътрудничество в подкрепа на бизнеса от България и Турция.
 

31.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад