Назад

Корпоративната социална отговорност на БТПП се разпростира все по-далеч

С грижа за природата и икономичното разходване на средства и енергия,  БТПП разшири проявите си на корпоративна социална отговорност, включвайки се към организациите, подкрепящи участието във Второто издание на Международно Еко рали България, което се проведе  от 25 до 27 юли 2014 г. със старт и финал в София. Палатата заложи на електромобила, спечелил в миналогодишното еко рали Наградата за най-икономично превозно средство - Tazzari ZERO, управляван от екипаж на Еко Ел Плюс ЕООД.  
 
Еко рали България 2014 фигурира в календара на Международната Автомобилна Федерация (FIA) за 2014 г. като десети кръг от Alternative Energies Cup. В еко ралито участваха три групи автомобили: Електромобили; Хибриди;  Автомобили на пропан бутан (газ), метан. Сред явилите се състезатели бяха три италиански екипажа, които заемат челните места в световна купа.
 
Провеждането на Еко рали България 2014 е в отговор на призива на FIА за ново отношение към използването на алтернативни горива с оглед на ограничения природен ресурс и замърсяване на околната среда, а също с цел да се повлияе чрез спорта за изграждане на ефективно действаща инфраструктура с модерни колони за бързо зареждане, както и популяризираме на забележителностите на България в световен мащаб. 
 
Център на състезанието бе град София, където е съсредоточен огромен автомобилен парк, включително електромобили, автомобили хибриди и такива на газ, движат се хибридни еко таксита, автобуси  с алтернативно гориво, изградена е и първата в България колонка за зареждане на електромобили. Междинен домакин на еко ралито бе град Ловеч.
 
Електромобилите (Категория IIIA - 100% Заводски Електрически Превозни Средства) се състезаваха по трасе: София – Правец – Ловеч –Правец – София.
,
Въпреки претърпяно авариране в края на трасето, педставянето на екипажа от Еко Ел Плюс ЕООД  с Tazzari ZERO № 12 - Христо Тодоров – пилот и Константин Милушев - ко-пилот, заслужава поздравления, коментираха наблюдатели. 
 
Повече информация: ТУК
 

28.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад