Назад

Среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България

БТПП бе домакин на поредната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България. В срещата участваха представители на 10 смесени организации. При откриването на форума председателят на БТПП Цветан Симеонов приветства и представи двете новоприсъединили се към Клуба организации - Камарата на испанската промишленост и търговия в България и Българо-туркменистанската индустриално-търговска камара.
 
Във връзка с проведеното Общо събрание на Българската търговско-промишлена палата на 17 юни 2014 г., участниците в срещата се фокусираха върху  Насоките на БТПП за периода 2014 – 2019 година. Представителите на смесените палати бяха запознати с приоритетите на Палатата и бяха поканени да представят идеи и предложения за подобряване на бизнес средата в България. 
 
В хода на дискусията, след представянето на двете нови за Клуба камари, бяха направени и обсъдени предложения за съвместно сътрудничество. Българо-унгарската търговска камара представи плановете си за работа със съответната смесена камара в Унгария по отношение участие на унгарски фирми в Пловдивския технически панаир и на изложението Интер фуд и дринк.
 
За следващ домакин на срещата на Клуба на смесените палати бе определена Българо-румънската търговско-промишлена палата със седалище в Русе . Срещата ще се проведе през втората половина на октомври в София.
 

24.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад