Назад

Съвместни дейности между БТПП и Външно министерство за стимулиране на търговско-икономическите отношения България-Оман

Проведе се среща между директора на дирекция “Външноикономически отношения” към Министерство на външните работи Григор Порожанов и председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Дискутирани бяха бъдещи съвместни дейности между БТПП и министерството, и по-конкретно подготовка на предстоящо посещение на бизнес делегация от Оман в България, водена от ръководството на Оманската търговско–промишлена палата. 
 
По информация от Министерството на икономиката и енергетиката през първо тримесечие на 2014 г. двустранният стокообмен България – Оман е на стойност 3.2 млн .щ.д., от които български износ за 1.2 млн. щ.д., формиращ се основно от крафтхартия (54% от износа), жици и кабели (7%), шкафове (6%), облицовъчни плочи (6%) и др., а вносът се формира от епоксидни смоли (99.7% от вноса).  
 
През 2013 г. Оман е сред най-бързо развиващите се страни в света.
Стокообменът между България и Оман за 2013 г. достига 38.9 млн. щ.д., от които 25.6 млн. щ.д. български износ за Оман. Инвестициите в страната ни възлизат на 8.1 млн.евро, като основно са реализирани в сферата на недвижимите имоти и банковото дело.
 
БТПП допълнително ще информира за периода на посещението и състава на оманската бизнес делегация.   
 
За контакти:
отдел „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП 
тел.: 02/ 8117 421
E-mail: irelations@bcci.bg
 
 

24.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад