Назад

Македоно-български бизнес дни в Щип и Кочани

Вицепремиерът Даниела Бобева и председателят на БТПП Цветан Симеонов, придружавани от българска делегация от представители на държавни институции, бизнеса и местните власти са на посещение в Македония за участие в Македоно-българските бизнес дни, които се провеждат днес и утре в градовете Щип и Кочани.  Бизнес визитата е организирана съвместно от Македоно-българската стопанска камара, БТПП и местните власти. 
 
Вицепремиерите на България и на Македония,  както и председателят на БТПП и председателят на Македоно-българската стопанска камара откриха бизнесфорум в гр. Щип, посветен на интегрирането и допълването на двете икономики за спечелване на трети пазари. 
 
Сред участниците в събитието бяха и председателят на Стопанската камара на Македония Бранко Азески, двамата посланици – на България в Македония Иван Петков и македонският у нас Благой Ханджийски, още дипломати, представители на местните власти на Петрич, Кюстендил, Благоевград и др.
 
В рамките на форума бяха представени възможностите на Българска банка за развитие и македонската банка (МБПР), която е за насърчаване на експортно ориентирани фирми и проекти за трансгранично сътрудничество. Активно участие в дискусията взеха представителите на бизнеса и местните власти от двете страни.
 
Темата за местните власти и трансграничните проекти ще събере участниците в Македоно-българските бизнес дни в гр. Кочани утре, 24 юни. Там ще се проведе дебат с участието на градоначалници, местни ръководители, предприемачи и представители на регионални организации от двете страни, за което БТПП ще предостави информация допълнително.
 

23.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад