Назад

Годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие в София

Възможностите за правене на бизнес в Черноморския регион обсъдиха на Годишна среща на Черноморската банка за търговия и развитие над  80 фирми и банки от България и региона. Сред гостите на форума, домакин на който е България, бе и председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
В момента България председателства Черноморската банка за търговия и развитие в лицето на ресорния вицепремиер Даниела Бобева. 
 
От учредяването на банката през 1994 г. са финансирани 29 проекта за България на обща стойност 265,3 млн. евро. Инвестициите на банката у нас са основно в енергетика, развитие на малки и средни предприятия и финансовия сектор.
 
България се надява да получи финансиране за свои важни инфраструктурни проекти от банки, инвестиращи в Черноморския регион, заяви по време на срещата заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров. Той подчерта важността на инвестициите в отраслите с експортен потенциал, както и необходимостта от намаляване на регионалните диспропорции в икономическото развитие. Заместник-министър Димитров изтъкна и  значението на развитието на инфраструктурата по българското Черноморие, особено в светлината на наводненията във Варна. Българските пристанища Варна и Бургас трябва да бъдат свързани с магистрала Черно море, която ще свързва и магистралите Хемус и Тракия, каза той и изрази надежда банките, които участват в развитие на такива мащабни проекти в Черноморския регион, каквато е ЧБТР, да проявят интерес към този проект.
 

20.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад