Назад

Представители на Европейската търговска палата в Тайван се запознаха с дейността на БТПП

Представители на Европейската търговска палата на Тайван /ЕCCT/ посетиха БТПП като част от визитата на търговските палати от Югоизточна Европа и разговаряха с председателя Цветан Симеонов и членове на УС на БТПП. 
 
Джузепе Изо, председател на Европейската търговска камара на Тайван, бе начело на делегация от представители на Министерството на икономиката – Бюро за международна търговия, Международни търговски организации в Тайван, индустриални компании и фирми в областта на възобновяеми източници на енергия, ИКТ сектор, търговия с инструменти за селското стопанство, финснсовия сектор и туризма. 
Представител на Ексим Банк - Тайван информира, че тайванската банка вече е подписала споразумение за сътрудничество с българската Първа Инвестиционна Банка, и фирмите, които желаят да търгуват  с Тайван,  биха могли да се възползват от финансиране. 
 
След като представи дейността на Палатата, регионалните структури и системата на членство на фирмите в Търговския регистър, Цветан Симеонов запозна гостите и с основните макроикономически показатели на България и предимствата за инвестиции в страната.
 
Председателят на Европейската търговска камара на Тайван посочи, че една от целите на външноикономическата политика на Тайван е диверсифицирането на износа към трети страни, и препоръча на българските предприемачи да се насочат към нови, по-малко познати пазари, но с голям перспективен потенциал. Една от държавите за успешен бизнес в Далечния Изток е например Тайван. 
 
Списък на членовете на тайванската делегация – ТУК
----------------------------
*Една от основните цели на ECCT е да защитава и да отстоява интересите на европейските компании на територията на Тайван чрез активна ангажираност с правителството и институциите и  предоставяне на платформа за бизнес контакти и възможности за развитие
 

12.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад