Назад

Подготвя се посещение на бизнесмени от Ирак в България 
На среща в Българската търговско-промишлена палата, проведена на 7 март 2011 г. между г-н Иван Стоименов, гл.секретар на БТПП и г-н Кадъм О. Джабир, търговски съветник към посолството на Ирак бе обсъден интересът на Федерацията на иракските търговски палати да изпрати в България бизнес делегация през 2011 г. 
Г-н Джабир сподели, че страната му работи много успешно със своите съседи – Сирия, Иран и Турция и се надява на по-широко сътрудничество с български фирми и България по принцип, като най-близка страна от Европейския съюз. Той информира, че интересът на българските фирми към Ирак нараства – посолството в София издава визи на поне 15 представители на бизнеса от България всеки месец. Дори в момента на срещата български строителни фирми са на преговори в Багдат. 
Г-н Стоименов получи от името на иракското посолство информация за предстоящо посещение на бизнесмени от Федерацията на иракските търговски палати през 2011 г. и потвърди готовността на БТПП да сътрудничи за осъществяване на полезна визита и организиране на съответните срещи с български партньори. Посещението се планира през месец септември 2011 г.

07.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад