Назад

Втори бизнес форум в рамките на посещението на бизнес делегацията във Виетнам

Вторият форум на бизнес делегацията във Виетнам, организирана от БТПП, в който специален гост бе Президентът на България Росен Плевнелиев, премина при изключително голям интерес. Събитието се организира съвместно с Търговско-промишлената палата в гр. Хо Ши Мин. Участие взеха над 83 участници от виетнамска страна.
 
Форумът бе официално открит от заместник–изпълнителния председател на ВТПП Хоанг Ван Дунг.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна участниците във форума със състава на бизнес делегацията и основните сектори, които те представляват, като сподели, че съществува потенциал за развитие на двустранните отношения между двете страни.  
 
Росен Плевнелиев представи темата за връзките между българския и виетнамския бизнес. Той наблегна на това, че между двете страни съществуват отлични политически отношения – но развитието на този потенциал се обуславя именно от бизнеса. Президентът представи и някои бъдещи съвместни проекти с Виетнам, както и подписаното споразумение между БАН и Виетнамската академия на науките. 
 
Форумът продължи с представяне на инвестиционния климат в България и Виетнам, както и основните бизнес възможности в двете страни.
 
Акцент на форума бяха двустранните срещи между българските и виетнамски фирми, които продължиха значително по-дълго от предвиденото, поради големия интерес от виетнамска страна.
 
 

30.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад