Назад

Наближава „Мисия за растеж”в Португалия

В периода 28-29 ноември 2013 г. в Португалия се провежда инициативата „Мисия за растеж”, която е част от промотирането на Стратегията за растеж Европа 2020. В рамките на инициативата, зам.-председателят на Европейската комисия Антонио Таяни и представители на португалското правителство ще участват в конференция на 28 ноември, целяща запознаване на европейски компании с бизнес възможностите в Португалия. 
 
Участниците в Мисията ще имат възможност да установят контакти с потенциални бизнес партньори, по време на предварително уговорени B2B срещи. Срещите ще се проведат на 29 ноември в Лисабон, като целта е да допринесат за развитието на бизнес партньорства, както между португалски и европейски компании, така и с компании от държави извън Европа. Фокусът се поставя върху секторите, определени като ключови за постигане на растеж в Португалия:
Морска икономика (дейности като вятърна енергия, енергия от морски вълни, енергия от приливи и отливи, плавателен туризъм, фармация и биотехнологии) 
Здраве 
Туризъм 
Компоненти за автоматизация 
Компоненти за аеронавтика 
ИКТ 
Земеделие и Храни 
Центрове за споделени услуги 
 
Приветства се участието на компании и от всички други сектори.
 
Мрежата за подкрепа на малки и средни предприятия Enterprise Europe Network към Българската търговско- промишлена палата (БТПП), която е ангажирана с промотирането на събитието съобщава, че няма такса за  участие в събитията. 
Разходите за настаняване и път са за сметка на участниците.
Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 07.11.2013 г.
 
За повече информация и регистрация можете да свържете с Европейски информационен и иновационен център в БТПП: 
Г-жа Елеонора Карнаса
een@bcci.bg
02 / 8117 417, 8117 515
 

28.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад