Назад

Бизнес делегация придружава президента Росен Плевнелиев по време на неговото държавно посещение във ВиетнамБТПП организира бизнес делегация до Социалистическа република Виетнам, придружаваща Президента на Република България Росен Плевнелиев по време на неговото държавно посещение в периода 27 – 31 октомври 2013г.
 
21 бизнесмени са включени в делегацията, като представляват българската икономика от секторите: компютърни системи и техологии, фармация, козметика, хранително - вкусова промишленост, търговия с черни и цветни метали, военно - промишлен комплекс, полиграфия, тютюнева промишленост, изграждане на аларми и оповестителни системи,  автомобилна индустрия. Очаква се на място да се присъединят и други български фирми.
 
Програмата на делегацията е натоварена с участие във форуми. 
 
Бизнес делегацията ще посети град Ханой за период от 3 дни - като съвместно с Виетнамската търговско-промишлена палата са организирани, са организирани двустранни срещи с бизнеса, както и посещение на Министерството на инвестициите и планирането на Виетнам. На голяма част от участниците предстоят и индивидуални допълнителни срещи във ведомства и фирми.
 
Виетнамско-български бизнес форум ще се проведе в гр. Хо Ши Мин, на който Президентът Росен Плевнелиев ще представи темата „Връзките между българския и виетнамския бизнес“. Предвидени са презентации на инвестиционният климат в България и във Виетнам, както и на двустранните икономически и търговски отношения.
 
Президентът Росен Плевнелиев ще открие и Служба по търговско-икономически въпроси в гр. Хо Ши Мин с ръководител Олег Маринов.

25.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад