Назад

БТПП подписа Споразумение за сътрудничество с Арбитражния съд към Търговска палата – Черна гора

Споразумение за сътрудничество в областта на външно-търговския арбитраж подписаха председателят на Арбитражния съд към Търговска палата – Черна гора Веско Божович  и председателят на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Споразумението бе сключено при посещението в БТПП на Веско Божович, който е в България по повод стартирането на едноседмично обучение в Арбитражния съд на БТПП на двама служители от Арбитражния съд към Палатата в Черна гора. Мая Голович и Никола Дожич ще имат възможността да се запознаят с дейността и начина на работа на Арбитража в БТПП, което е част от програмата на проект DIHK-CEFTA. Проектът стартира, благодарение на високите постижения на Арбитражния съд към БТПП – утрояване на делата, електронно базиране, възможност за електронно следене на делата.
 
Цветан Симеонов подчерта, че за фирмите ще е от голяма полза да включват клауза за решаване на спорове в Арбитражния съд в своите договори и отбеляза, че за двамата практиканти най-важно е да се запознаят с електронната система на Арбитражния съд в БТПП и начина на работа.
 
Веско Божович от страна на Арбитража при черногорската Палата заяви, че изключително се радват за подписаното споразумение между двете институции, както и за възможността техни служители да се обучат в БТПП.
 

21.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад