Назад

Цветан Симеонов: Приветстваме решението на Столична община да облекчи бизнеса с такса за сметта




   Ръководството на Българската търговско-промишлена застава зад всеки ход на властта, който ще носи полза на бизнеса – това каза председателят Цветан Симеонов, на среща с кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Поводът беше предложението на общински съветници за намаление от 16.7 % на таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти на предприятията и офисите на територията на столицата. По този начин таксата за фирмите ще намалее от 12  на 10 промила върху отчетната стойност на имотите. В срещата взеха участие председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева и председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

   Има и други решения в новия бюджет на Столична община в полза на бизнеса – каза г-жа Фандъкова, като определи инициативите за изграждане на възлови кръстовища на две нива и за продължаване доизграждането на Софийското метро с европейски средства, като инициативи с дълготраен ефект за концентрираните в столицата най-много фирми.

   Председателят на БТПП г-н Симеонов напомни, че над 19 хиляди от членовете на Палатата са с регистрация от София-град и София.област. В един бъдещ меморандум между Столична община и БТПП ще залегнат идеите за участие на представители на бизнеса в гъвкави форми на сътрудничество с местните власти. Подобно предложение е идеята за създаване на Консултативен съвет по икономическото развитие или друга постоянно работеща форма за обсъждане на най-важните въпроси за работа между бизнеса и общинските власти. Като пример  за обсъждане нормативните актове на общината и за даване на становища и кандидатстване по екологични проекти.
 

21.01.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад