Назад

Среща в БТПП по проблемите на вносителите и производителите на медицинска апаратура и консумативи 
Забавените плащания по доставки на медицинска апаратура и нуждата от повече и по-ясно правила по възлагането на обществени поръчки обсъдиха председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов и  г-жа Силвия Петрова – председател на Асоциацията на вносителите на едро и на производителите на медицинска апартура и консумативи.
Основният бич за фирмите от отрасъла е липсата на равнопоставеност  в отношенията наричани иначе договорни, но често на практика се стига до отклонаване от носенето на отговорност от държавните институции, които поръчват медицинска апаратура. Асоциацията е пряк член на БТПП и сътрудничеството по отстояването на правилата ще продължи – каза г-н Сименов.
В срещата бе обсъден въпроса за по-скорошното провеждане на същенска здравна реформа в България, за която Асоциацията на вносителите и производителите на медицинска апартура има проект с 10 годишен хоризант, който е в доста напреднала фаза, но който никоя от държавните институции, включително и Министъра на здравеопазването не иска да чуе.
Двамата събеседници обсъдиха отново проблема с неработещата държавна администрация. Примерът е за голяма част от предложенията на Асоциацията, по която  обикновено няма отговор или реакция, което е недопустимо в една демократична държава

19.01.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад