Назад

Безплатен курс със сертификат по управление на културното наследство в рамките на проект SAGITTARIUSПроект SAGITTARIUS, изпълняван от Българската търговско-промишлена палата, набира желаещи да участват в безплатен онлайн курс по управление на културното наследство, започващ от 1 септември 2013 г. Обучението е с продължителност от 20 седмици (до 31 януари 2014 г.) и включва:
 
  • Ежеседмичен обучителен курс, разделен в четири модула:
  1. Планиране и управление на културното наследство
  2. Свободно време на потребителите
  3. Тълкуване на наследството
  4. Продукти и услуги, базирани на изживявания
  • Сертификат по Европейската рамка за квалификациите (European Qualification Framework).
 
 
 
Изискванията за получаване на сертификат за успешно обучение са:
  • Подписано споразумение за доброволно сътрудничество (сателитно партньорство) с БТПП*
  • Успешно издържани ежеседмични тестове
  • Предоставена дипломна работа – прилагане на придобитите знания за разработване на план за културно-икономическо развитие на обект по избор.
 
Материалите в курса са разработени на база на добри практики при управлението на културно наследство в Югоизточна Европа, Гърция и Италия в частност. Лекторите, които ще водят обучението, са от Егейския университет, Митилини (о. Лесбос) - Гърция.
 
Обучението, материалите и комуникацията с лектори се извършва на английски език.
 
Желаещите да се обучават е необходимо да попълнят споразумение за сателитни партньори и да го изпратят на e-mail: projects4@bcci.bg в срок до 2 август.
 
За допълнителна информация: Любомир Данов, организатор проекти, тел.: (02) 8117-553, E-mail: projects1@bcci.bg , Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“, Българска търговско-промишлена палата
 
________________

31.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад