Назад

Приключи обявеният от БТПП конкурс за ученици







Приключи конкурсът на БТПП за учениците от Националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ) и Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) за изготвяне на проекти по избрана от тях тема: „Визия за по-добро представяне на БТПП в интернет пространството“ или „Платформа за младежка заетост“.
 
Конкурсът е част от програмата по повод честването на 100-годишнината от основаването  на Софийската търговска гимназия, чиито наследници са НФСГ и НТБГ. Софийската търговска гимназия е създадена от предшественика на БТПП - Софийската търговско-индустриална камара.
 
Събитието стартира с дискусионен форум на тема „Икономическата среда – фактор за обучението и реализирането на младите хора в България“. Ученици от двете гимназии представиха доклади по темата и активно се включиха в дискусията. Основните акценти бяха насочени към създаване на условия за младите хора да участват в стажове в предприятията, съобразяване на учебната програма с най-новите достижения на науката и техниката в съответната област, както и специализирано обучение по предприемачество. Беше дискутирано и значението на сдружаването на младежите в организации и тяхното активно участие в обществения живот, което да ги мотивира да се развиват и изграждат кариера тук, в България.
 
След дискусията учениците имаха възможност на практика да демонстрират своето иновативно мислене и предприемачески дух, като презентираха своите проекти за участие в конкурса. Комисията от експерти от БТПП и преподаватели от училищата оцени проектите и класира най-добрите проекти от всяка от двете гимназии на базата на тяхната икономическа ефективност, иновативност и приложимост. Отличените ще получат предметни награди по техен избор на обща сума 2800 лева.
 
При обявяването на резултатите председателят на БТПП Цветан Симеонов поздрави участниците в конкурса и директорите на училищата за отговорността към инициативата на Палатата и отбеляза, че до голяма степен номинираните проекти са готови за реализация. 
 
Класацията на проектите е както следва:
 
Проекти от НТБГ:
1-во място - „Платформа за младежка заетост”, Кристиана Арабаджийска
2-ро място - „Платформа за младежка заетост”, Александра Сърбинова, Илиян Геров, Северина Петкова
3-то място - „Визия за по-добро представяне  на БТПП в интернет пространството”, Велина Живкова и Гергана Даскалова
 
Проекти от НФСГ:
1-во място - „Платформа за младежка заетост”, Светлана Янкова, Иван Иванов
2-ро място - „Визия за по-добро представяне  на БТПП в интернет пространството”, Александър Проданов, Грета Кънчева, Венислав Иванов
3-то място - „Визия за по-добро представяне  на БТПП в интернет пространството”, Мартина Манаскова, Иванета Страшимирова, Стефан Пъневски.
 

30.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад