Назад

БТПП получи Отличен за градинката пред сградата

 

В съботния работен ден екипът на БТПП се потруди и за освежаването на градинката между софийските улици „Веслец“ и „Искър“, за която се грижи от 2011 г. Грижите за вечнозелената  Лавровишна, за любимия на врабчетата плет от Птиче грозде, жълтоцъфтящия храст Форзиция, иглолистните храсти Туя и прекрасните рози в градинката са само част от корпоративната социална отговорност на БТПП.
 
За свършената работа екипът на Палатата получи оценка Отличен 5:59 от ландшафтния архитект Искра Арнаудова, която е преподавател в Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ и заедно с колежката си Добрина Андреева оказва методическо ръководство на БТПП за поддържането на градинката.
 
„Екипът се справи чудесно. Личи си, че сте набрали опит. Градинката придобива истински поддържан вид и много бих искала да продължите в този дух, който наистина създава живот“, каза л. арх. Арнаудова на ентусиастите от Палатата след като инспектира резултатите от съботния им труд на открито.
 
Сред грижливо отглежданите растения има и леха с Физокарпус Диабло – широколистен храст, който предстои да се превърне в плътна лилава листна маса във формата на капка, около която ще цъфтят червени и жълти лалета. Конкретно за грижите за „капката“, служителите на Палатата получиха оценка Отличен 6:00.
 


18.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад