Назад

На посещение в Търговище е делегация на Смоленската търговско-промишлена палатаПрез тази седмица в Търговище се провежда 236-ят Традиционен пролетен панаир, организиран от Община Търговище. Официален гост на събитието е делегация от побратимения руски град Смоленск, с участие на представители на Смоленската търговско-промишлена палата.
 
В Търговско-промишлената палата–Търговище се проведе среща с руските гости. Вицепрезидентът на Смоленската палата Владимир Пинюгин сподели опита на организацията. През 20-годишното си съществуване тя съдейства за социалното и икономическо развитие на Смоленска област, създаване на благоприятни условия за предприемаческа дейност и защита на интересите на предприятията пред държавните органи. Организацията има 400 члена – предприятия, учреждения и индивидуални предприемачи, като предлага 70 вида услуги в сферата на: импорт и експорт, оценъчни, образователни и  преводачески дейности, сертифициране, информационно обслужване, оформяне на търговски документи, изготвяне на баркодове за маркиране на стоки.
 
Визитата на Смоленската палата бележи нови хоризонти за сътрудничество. Една от съвместните инициативи на двете палати е посещение на предприемачи от Търговище в Смоленск през есента на тази година.

17.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад