Назад

Н.Пр. Марси Рийс посети БТПП

 

Н.Пр. Марси Рийс, посланик на Съединените американски щати в България, посети БТПП, придружавана от Елина Цауните – секретар по икономическите въпроси към Посолството на САЩ.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна гостите със 118 – годишната история на Палатата. Представен бе широкият диапазон от услуги и инициативи на Палатата в подкрепа на бизнеса. Акцент в разговорите бе поставен върху доброволния търговски регистър и формите на членство в Палатата, въвеждането на международните стандарти и решаването на спорове чрез Арбитражния съд към БТПП.
 
Н.Пр. Maрси Рийс и Цветан Симеонов обсъдиха необходимостта от разширяване на сътрудничеството между България и САЩ на базата на все още неизползвания потенциал за това. 
 
Председателят на БТПП обобщи най-важните, според членовете на Палатата, стъпки за подобряване на икономическата ситуация в България, а именно: въвеждането на електронно правителство, стабилност и предсказуемост на законите, условията за публични поръчки, борбата със сивия сектор и корупцията.
 
Потвърдена бе готовността на двете страни за сътрудничество и нови инициативи.
 

17.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад