Назад

Директорът на Национална търговско-банкова гимназия бе удостоена с наградата „Св. Иван Рилски“



 

На 14 май 2013 г. министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. проф. дмн Николай Милошев удостои с ежегодната награда „Св. Иван Рилски“ Емилия Иванова – директор на Националната търговско-банкова гимназия – гр. София, Виктор Кръстев – директор на СОУ „Хр. Ботев“ – гр. Враца и Мария Семерджиева – директор на Ресурсен център – гр. Смолян. Наградата се връчва за високи постижения и принос в образователното дело и е във връзка с честването на Деня на Св. Св. Равноапостолни Кирил и Методий, чийто празник по календар е на 11 май. 
 
На тържествената церемония, която се състоя в галерията на Рилския манастир, преди да връчи наградите министър Милошев сподели: „Тук, на това свято място няма как човек да не се замисли за това колко важно е изграждането на човешкия потенциал на нацията – нашите деца, които и днес са тук с нас. Това е обща задача, обща цел на всички. А първенците, които най-много са направили в тази сфера, трябва да бъдат приветствани именно на това свято място. И през следващите години всеки от нас може да даде още повече от себе си, за да видим една процъфтяваща България.” 
 
Сред официалните гости на церемонията беше Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование (РИО) – гр. София.
 

15.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад