Назад

Интегрирана услуга за предприемачи в България





 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в кръгла маса в Софийския университет „Климент Охридски“, организирана от Националната асоциация на общинските служители в България по повод проект „Интегрирана услуга за предприемачи в България“, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Във форума участваха председателят на Асоциацията Валентин Лазаров и представители на партньорите по проекта от Испания.
 
Знаково е, че такъв проект се осъществява от Асоциацията на общинските служители, защото българският бизнес е там – в общините, подчерта председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той отбеляза, че има още много какво да се желае от общинските администрации, защото те все още не служат на бизнеса. Засилването на обучението по предприемачество е много важно за постигането на целите на пазарната икономика, подчерта председателят на БТПП.
 
Коментирайки важността на обучението по предприемачество той посочи, че в българските професионални училища около 20% от времето за обучение се посвещава на придобиването на предприемачески умения, а в испанските – около 45 – 50%. 
 

25.04.2013 г.

Видео:

Назад