Назад

Среща с посланика на Норвегия



В посолството на Кралство Норвегия в София се проведе среща между Н. Пр. Гюру Катарина Викъор, Извънреден и пълномощен посланик на Норвегия в България, и председателя на БТПП Цветан Симеонов.

На срещата бяха обсъдени резултатите от приключилата по-рано този месец в гр. Осло, “Девета регионална конференция на Международната организация на труда (МОТ)“.  
 
Цветан Симеонов информира за приетата на конференцията декларация, призоваваща МОТ да изгради капацитет от правителствени и социални партньори, който да спомага за възстановяването от кризата и реализиране на реформи чрез засилване на социалния диалог и ефективно партньорство. 
 
БТПП продължава работата по проект TRUST - TRansparency for sUStainable social policy, който се съфинансира от Фонд за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. Партньор от норвежка страна е Конфедерация на работодателите в Норвегия (NHO). 
 
Постигната бе договореност – посолството, съвместно с БТПП в близко бъдеще да организират информационна среща за представяне на възможностите, представляващи  взаимен интерес на сътрудничество в сферата на: 
рибното производство;
производството на млечни продукти с високо качество;
религиозния туризъм.
 
В хода на разговора бяха обсъдени и основните приоритети, дискутирани по време на започналия в гр.Доха, Катар - Осми световен конгрес на търговските палати. 
 

24.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад