Назад

БТПП и Движение за граждански контрол – загрижени за външната търговия на страната





 

В БТПП се проведе втора консултативна среща с представителите на ПП Демократична Гражданска инициатива – ДГИ Движение за Граждански Контрол. 
На среща представителите на Движение за граждански контрол и председателят на БТПП Цветан Симеонов, зам.-председателят Георги Стоев и анализатори на БТПП обсъдиха възможностите за външноикономическото развитие на страната.
Екипът на Движение за граждански контрол постави на преден план публично-частното партньорство, необходимостта от експортна стратегия на България, както и визия за нова външноикономическа политика. 
 
В дискусиите БТПП и Движението се обединиха около няколко принципа: запазване на европейската ориентация на страната ни, но и активно търсене на партньори в трети страни; преглед на представителите на страна ни зад граница и провеждане на публични конкурси за назначаването им; по-висока ефективност на средствата, които се изразходват за реклама на България в чужбина и ясни обществени поръчки. 
 
В заключение на срещата Ангел Славчев от Движение за граждански контрол обобщи, че за страната ни най-необходими в момента са спокойна бизнес среда и умни политици.
 
Взе се решение работна група от представители на БТПП и Движение за Граждански контрол да подготви меморандум, в който да залегнат основните принципи за бъдещо сътрудничество.
 

26.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад